Schermafbeelding 2015-11-11 om 23.30.33

Inge Ipenburg
is afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam waarna ze nog diverse acteerworkshops volgde. Ze is in het theater in vele grote en kleine vrije producties te zien geweest en heeft aan een aantal Nederlandse en buitenlandse films meegewerkt. Ze kreeg landelijke bekendheid met haar rol van Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST. In de jaren daarna was ze op toneel o.a.in de Jantjes en Tel uit je winst te zien, op televisie als Sophie Noordermeer in de dramaserie Westenwind en vanaf maart 2014 was ze te zien in Celblok H bij SBS.

Vanaf 2 maart 2017 keert ze terug als Martine Hafkamp in GTST.


Eind mei 2014 verwezelijkte ze eindelijk de belofte die ze zichzelf als kleuter had gedaan. Namelijk het schrijven van een boek. Het gerecht kwam uit bij De Fontein kreeg uitstekende recensies. Er zijn inmiddels 6 drukken verschenen. Ook heeft ze zelf het luisterboek ingesproken. Haar tweede (spannende) roman is eind oktober bij The House of Books uitgekomen en is opnieuw uitstekend ontvangen.
Ook heeft ze het grote Libelle vakantieverhaal geschreven met de titel Onderweg.
Ze heeft een Storytel Original geschreven met de titel Als anderen slapen. Een audioserie van zes keer zeventig minuten die ze zelf voorgelezen heeft en die oktober 2016 is uitgekomen.

Ze heeft de theaterversie geschreven van Paaz, het succesvolle boek van Myrthe van der Meer dat Vanaf februari 2017 in de theaters te zien is.

Inge geeft al jaren les in acteren gericht op camera zowel privé als in groepsverband. Daarbij werkt ze regelmatig als persoonlijke coach binnen het bedrijfsleven en geeft trainingen aan mensen die in het openbaar moeten spreken. 

Ook is ze regelmatig coach voor televisiepresentatoren en schrijft presentatieteksten. 

Ze was 'De Mol' in de serie van 'Wie is de mol 2007', heeft meerdere televisieprogramma’s gepresenteerd waaronder Droomland en Geld ligt op straat, waarbij ze ook deels de redactie deed. Ze werkt in het land regelmatig als presentatrice en dagvoorzitter.

De laatste jaren is ze als actrice te zien geweest in 4 zeer succesvolle Sinterklaas bioscoopfilms en 2012 in de bioscoopfilm Joris en Boris en Het Geheim van de Tempel. 

In het theater heeft ze de afgelopen jaren o.a. barones Elsa in The Sound of Music gespeeld, de 4 heksen in de zeer succesvolle grote muzikale winterproductie ‘De Tovenaar van Oz’ van Het Hofpleintheater.
Vorig seizoen was ze door het hele land te zien in Vagina Monologenna na er een jaar eerder mee in Het De la Mar Theater te hebben gestaan.
Recent speelde ze in de Kerstvoorstelling De Heksen van het M-Lab.